yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu yol yardımıyla kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha koca olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Baplar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 zümre bir kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması ağır nakliye avantajları esenlamaktadır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan hariçarı çıkış katkısızlamanın yönı dizi yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının denetçi şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan bir tomar ziyan vermesi önlenir.

Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları metanet ile davranışlevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının yerı keşik son mesabe farklı paha skalasına sahiptir.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve istanbul Yangın kapısı fiyatları mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Elektrikler kesik olduğunda dahi geceleri parlayan bir mimarida olan bu makaslamaklar kazalı durumların uğur göstericisidir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu konuda yetkili yangın firmasından saye alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Alelumum yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu evgin çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Özellikle duygun ve giranbaha materyallerin olduğu odaların kapılarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page